torsdag 18 februari 2010

Tvättat

Klockan är elva. Jag har diskat och Zack är ute på kvällstur. Fönstret står öppet i sovrummet och kall frisk luft strömmar in. Måns ligger i sängen och tvättar sig. Jag hänger upp tvätt på tork och lyssnar på ljuden omkring mig. Suset av bilar som passerar på vägen, mina bara fötter som går över det nya linoleumgolvet, Måns sträva tunga som arbetar över pälsen. Gardinen bullar sig när luften strömmar in genom det öppna fönstret. Jag säger inget. Skönt att vara tyst.

Jag tittar ut. Där står Zack och vill komma in. Han har tagit för vana att strax innan läggdags gå ut några minuter. Vet inte vad han gör, kanske uträttar han sina behov. Jag håller på att vänja katterna med pellets istället för sand, men Zack gillar det inte. Har en särskild låda med små hål i botten, där den använda pelletsen smulas igenom till en annan låda. Genom att använda pellets på det sättet kan man spara in hundralappar på kattsand. Men det är bara Måns som går på den lådan, och bara för att kissa. Nummer två tycker katterna är bäst att göra i sand, som man kan skyffla över bajset med. Nu börjar sanden ta helt slut i den ordinarie lådan, så vi får se hur det går när jag inte köper ny. Daniel har sagt att sanden sliter på det nya golvet. Så jag får testa detta.

Så avslappnande att höra denna tystnad. Har nu satt mig vid datorn, men tänker inte bli långrandig ikväll. Har nyligen köpt Kents senaste skiva "Röd" och nu har "Töntarna" fastnat i skallen. En jävligt bra låt. Jockes texter är som vanligt mörka och nakna, träffsäkra. Men det gillar jag. Mörkret tilltalar mig, så länge det finns humor i det. Och det har Kent.

Jag lämnar dig till natten, kära blogg, och går själv in i den. Ska upp tidigt imorgon. Jobbar fyra timmar och tänkte försöka hinna dammsuga innan kamrern kommer efter 16. Äntligen är det helg igen.

1 kommentar:

Unknown sa...

hoppas att du får en jättehärlig helg, vännen! passar det med lunch nån dag nästa vecka? känner att vi har lite att snacka ifatt! :) Kram!